مراقبت از روان، دقیقا به اندازه مراقبت از جسم مهم است. سلامت روان چیزی بیش از فقدان بیماری روانی است. اما به این معنا نیست که همیشه خوشحال باشید یا تحت تأثیر تجربیات خود در زندگی قرار نگیرید! بلکه اشاره به رفاه عاطفی، روانی و اجتماعی ما دارد که بر نحوه تفکر، احساس، مدیریت استرس، ارتباط با دیگران و تصمیم‌گیری ما تاثیر میگذارد. عوامل تاثیرگذار بر سلامت روان عبارتند از عوامل بیولوژیکی (مانند ژنتیک و شیمی مغز)، تجربیات زندگی (مانند ضربه یا سوء استفاده) و سابقه خانوادگی. حفظ سلامت روان شامل جستجوی کمک در صورت نیاز، ارتباط با دیگران و تمرین مراقبت از خود میشود. در ادامه به بررسی ضرورت داشتن سلامت روان برای کوچ‌ها میپردازیم.

 از شما به عنوان یک مربی، انتظار نمی‌رود که یک متخصص در حوزه سلامت روان باشید. اما موظف هستید که از خود و دیگر کوچ‌ها که با آنها کار می‌کنید، حمایت به عمل آورید. بدانید که مدیریت موثر سلامت روان برای توانمندسازی مربیان و مدیران که به طور مرتب با خواسته‌های شدید و بسیار استرس‌زا مواجه می‌شوند ضروریست. اگر بدون تکنیک‌های مقابله‌ای مناسب و ساختارهای حمایتی و خودآگاهی‌ در معرض این استرس‌ها باشند، در خطر قرار خواهند گرفت!

 مشکلات سلامت روان چیست؟

مشکلات سلامت روان بسیار رایج هستند. این موارد هرگز نشانه‌ی ضعف تلقی نمی‌شوند. ولی رفاه ذهنی ضعیف می‌تواند زندگی روزمره را دشوارتر کند. این اتفاق ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. مشکل سلامت روان زمانی است که نحوه تفکر، احساس یا رفتار در یک موقعیت برایمان دشوار می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند از هر 4 بزرگسال، سالیانه 1 نفر مشکل سلامت روانی را تجربه می‌کند. چون هر فرد تجربه متفاوتی دارد؛ به احتمال زیاد شما کوچ‌هایی که مشکل سلامت روانی دارند را خواهید دید. پس به‌ جای بررسی اینکه چرا یک چالش در زندگیمان رخ داده است، بر نیاز فوری‌تر برای ایجاد یک برنامه اقدام استراتژیک و حرکت رو به جلو تمرکز باید تمرکز کنیم. بهبود از این مشکلات، به ما کمک می‌کند تا با فشار مقابله کنیم. همچنین، توانایی ما را برای مقابله با فراز و نشیب‌های زندگی بهبود می‌بخشد.

ضرورت داشتن سلامت روان برای کوچ‌ها :

حمایت موثر از مشتریان: مربیان اغلب با مشتریانی کار می‌کنند که ممکن است استرس، اضطراب یا سایر چالش‌های سلامت روان را تجربه کنند. درک سلامت روان به مربیان این امکان را می‌دهد که حمایت بهتری ارائه دهند و فضای امنی برای مشتریان ایجاد کنند تا مسائل خود را بررسی کنند. با درک سلامت روان، بهتر می توانید از خود و سایر افراد حمایت کنید. شما می‌دانید که چگونه در لحظات بحرانی از افراد حمایت کنید تا نیاز به اقدامات جدی تری پیدا نکنند.

ایجاد تاب آوری: مربیان به مشتریان کمک می کنند تا تاب آوری و استراتژی های مقابله ای را توسعه دهند. شیوه‌های بهداشت روانی خوب، مربیان را قادر می‌سازد تا این رفتارها را الگوبرداری کنند و به مراجعین بیاموزند که چگونه روان خود را مدیریت کنند.

تقویت ارتباطات: مربیگری موثر بر مهارت های ارتباطی قوی متکی است. آگاهی از سلامت روان به مربیان کمک می‌کند تا مشتریان خود را درک کرده و با آنها همدلی کنند، که منجر به گفتگوهای معنادار و سازنده‌تر می‌شود.

بهزیستی شخصی: اگر مربی با سلامت روانی خود دست و پنجه نرم کند، می تواند بر توانایی او در حمایت از مشتریان تأثیر بگذارد و منجر به فرسودگی شغلی شود.

دستیابی به اهداف: سلامت روان ارتباط تنگاتنگی با انگیزه و دستیابی به هدف دارد. مربیانی که سلامت روان را در اولویت قرار می دهند می توانند به مشتریان کمک کنند تا اهداف واقع بینانه را تعیین کنند و برای دستیابی به آنها انگیزه داشته باشند.

علل مشکلات سلامت روان :

مشکلات سلامت روان می تواند طیف وسیعی از علل داشته باشد :

  • تروما
  • ضرر و تبعیض
  • استرس شدید و طولانی مدت
  • زندگی با یک وضعیت سلامت فیزیکی طولانی مدت
  • انزوا یا تنهایی
  • سوگواری
  • مسکن ضعیف
  • کار ناپایدار
  • مسئولیت های مراقبتی
  • مشکلات نادرتر شامل اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی است
  • مشکلات رایج سلامت روان را می‌توان افسردگی و اضطراب نام برد.

6 روش برای حفظ سلامت روان که بر عملکرد کوچ‌ها اثر مستقیم دارد:

  • تقویت خودآگاهی: مربیان با مدیریت سلامت روان شخصی، خودآگاهتر می‌شوند. این خودآگاهی به آن‌ها کمک می‌کند تا عوامل استرس‌زا و محرک‌های عاطفی خود را بشناسند. همچنین، به آن‌ها این امکان را می‌دهد که به طور فعالانه به این مسائل بپردازند.
  • تصمیم گیری بهبودیافته: وقتی مربیان از نظر روانی سالم باشند، می‌توانند تصمیمات بهتری بگیرند. تفکر روشن و ثبات عاطفی آنها را قادر می‌سازد تا موقعیت‌ها را به طور عینی‌تری ارزیابی کنند و بهترین راه حل را برای مشتریان و خودشان انتخاب کنند.
  • افزایش تاب آوری: مدیریت موثر سلامت روان، تاب آوری را ایجاد می‌کند. مربیانی که استراتژی‌های سلامت روان را تمرین می‌کنند، بهتر می‌توانند با موانع و چالش‌ها کنار بیایند. آنها می‌توانند سطح انگیزه و انرژی خود را حفظ کنند.
  • روابط بهتر با مشتری: کوچ‌هایی که از سلامت روانی خوبی برخوردارند همدل‌تر و صبورتر هستند. این توانایی آنها را برای ایجاد روابط قوی و قابل اعتماد با مشتریان خود افزایش می‌دهد که برای مربیگری موثر ضروری است!
  • نقش الگویی: مربیانی که سلامت روان خود را در اولویت قرار می‌دهند، الگوی مثبتی برای مشتریان خود هستند. این می‌تواند مشتریان را ترغیب کند تا سلامت روان خود را جدی بگیرند. همچنین یک اثر موجی از رفاه را ایجاد می‌کند!
  • عملکرد پایدار: مدیریت سلامت روان به مربیان کمک می کند عملکرد بالایی را در طول زمان حفظ کنند. همینطور، از فرسودگی شغلی جلوگیری می‌کند. همچنین، تضمین می‌کند که آنها بتوانند به ارائه خدمات مربیگری با کیفیت بالا بدون به خطر انداختن رفاه خود ادامه دهند. با تمرکز بر این جنبه‌ها، کوچ‌ها می‌توانند خود را توانمند کنند و به نوبه خود، حمایت و راهنمایی بهتری را برای مشتریان خود ارائه دهند.

در آخر، در زمان احساس نیاز، به دنبال کمک حرفه ای باشید. فراموش نکنید که مراقبت از خود برای سلامت کلی و کیفیت زندگی امری ضروری است!

همچنین بخوانید : طرز تفکر کوچینگ چیست؟

منبع : World Health Organization

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *